Partnereink
HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazin
Ufómagazin
Sóskúti Híradó
Zámori Hírek
Linkajánló
Megjelent könyv  
 

2010-BEN MEGJELENT KÖNYVEINK

Dr. Jonathan Wells: Darwinizmus és intelligens tervezettség

Jonathan Wells igazi szabadságharcos. Lerántja a leplet a darwinizmusról, arról, hogy miért téves az elmélet, és bemutatja a másik oldal meggyőző érveit. Ezenkívül bemutatja azokat a könyveket is, amelyeket „nem szabad elolvasni” (persze csak a darwinisták szerint), és az olvasó elé tár minden olyan bizonyítékot, amelyek segítségével a legszemellenzősebb darwinistával szemben is meggyőzően érvelhet.


Ár: 3150 Ft
 

   
Tali Gitta: Jókor jöttél

A szerző pedagógusként, később pszichológusként került tartós és szoros személyes kapcsolatba a tinikorosztállyal. Várj még alkony! című első kötete után róluk és nekik írta Jókor jöttél című lányregényét is. Főhőse Bérczi Kitti, a pesti gimnazista, akinek egy Szilvásváradon eltöltött hónapját követhetjük nyomon. A festői szépségű táj, az ismerős és szeretett nagyszülői ház imádott lakóival, a kedvenc háziállatok közelsége, az egyik legemlékezetesebb karácsony eseményei, no és az első szerelem varázsa teszik feledhetetlenné Kitti számára ezt a decembert.
Igazi szívmelengető karácsonyi olvasmány.


Ár: 2100 Ft

   
Csizmadia Éva: A primadonna pianínója


„A végső szót Kodály Zoltán mondta ki, azon a délelőttön, amikor a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola zenei tagozatú osztályának földszinti ablakán belibbent a Bors Irma által tartott énekórára. A tanárnő szolmizálást vezénylő keze a meglepetéstől megállt a levegőben…”
Hogy aztán hogyan jutott zongorához a korán elhunyt nagy reménységű költő, Pinczési Judit a jótét lélek kiváló színésznő, Mezei Mária közvetítésével, és ki volt a primadonna, minden idők legszebb Csárdáskirálynője, akinek a pianínóján gyakorolhatott, megtudhatjuk Csizmadia Éva legújabb kötetéből.
 

Ár: 2100 Ft
 

   
Kerekes György: Romantik strasse- Bécstől Salzburgig

„Autóval, gyalog, kezemben fényképezőgéppel, jegyzetfüzettel. Így jártam be az osztrák Romantikus út teljes hosszát. A Romantikstrasse mintegy 380 km hosszú zsinórként köti össze Ausztria legszebb tájait, pompás kilátást nyújtva tavakra és hegyekre, melyek Bécs és Salzburg között találhatók.
Útjaim alapján készült ez a könyv, amely másoknak is segíthet a felfedezésben, irányt mutathat, merre induljunk, forduljunk. Minden apró részletre nem térhettem ki, de azt szerettem volna, ha a leírások és fotók kedvet adnak ahhoz, hogy útra keljenek” – ajánlja a túrakalauzt a szerző.

Ár: 3000 Ft
 
   

Benedek Bernadett: Hallgatag Igaz
 

„Az ember minél több információt szív magába manapság, annál inkább maradnak megválaszolatlan kérdések. Azon a területen is, ahol már sokat tudunk. Mint a létkérdéseket illetően. Hogy melyek azok a létalapok, amelyek az ember életét elengedhetetlenül kell érintsék a boldogságig. A kívül és belül megszülető üresség, a halál és a szeretet, hogyan függnek össze életünkben. Vagy a legfőbb társas kapcsolatunk, a szerelem, hogyan válik igazán maradandóvá, mondhatni transzcendenssé.
Kedves olvasó, tegyük fel közösen a kérdéseket, és keressünk együtt válaszokat!”
 

Ár: 2490 Ft
 

   
Krajcsir Piroska: Tükörcserepek

A könyv szerzője lírai hangvételű memoárjában gyermeki emlékeit felidézve úgy vall édesanyja felmenőiről és kisújszállási rokonságáról, hogy közben újrateremti a 60-as, 70-es évek változásaiban is értékőrző paraszti világát. Titka, hogy miképpen varázsolja el az olvasót, úgy hogy a megidézettek szerint látja a színeket, hallja a hangokat, érzi az illatokat és ízeket, éli át a várakozás izgalmát, a kíváncsiság türelmetlenségét, a biztonság nyugalmát.
   
Szabó Károly: A becsületrendnek nincs szaga

„Ez az írás eredetileg filmre készült. A forgatókönyvíró megírta a forgatókönyvet, a producer elkezdett producerkedni, a rendezők már kinézték a főszereplőket stb., stb.
Illetve az egyik stb.-vel akadt egy kis gond. Kiderült, hogy a filmgyártáshoz ugyanaz a három dolog kell, mint a szentté avatáshoz: pénz, pénz és pénz.
Hogy ezután mi történt, a legnaivabb kedves olvasó is el tudja képzelni.
Barátaim – mondta egyikünk -, ennek a műnek napvilágot kell látnia. Így lett belőle könyv. Ez a könyv.”
 

Ár: 1680 Ft

   
 

Dr. Katona István: A Tátra száz meséje
 

Katona István idegsebész, hegymászó rendkívül szép kiállítású albumából ezúttal a festőt ismerhetjük meg: a világ legkisebb magashegysége, a Magas-Tátra ezernyi arcát tárja elénk száz festményen, többek között a hatalmas viharkárt is. A műveken több stílus is keveredik, a hiperrealisztikus felfogástól kezdve a hagyományos realizmus mellett a szinte absztrakt megoldásig minden szerepel. A képek az esztétikai élményen kívül a hegyek szeretét sugallják, és arra buzdítanak, hogy túrázóként önmagunk is részesei lehessünk a látványnak.
 

Ár: 3000 Ft

 


2009-BEN MEGJELENT KÖNYVEINK

 

Szále László: Kitörők – Interjú tizenöt cigány értelmiségivel

A könyvben tizenöt cigány értelmiségivel készült interjú olvasható, akik – a megjelenés sorrendje szerint – a következők: Szakcsi Lakatos Béla dzsesszzongorista és zeneszerző, Rostás-Farkas György költő és újságíró, Bada Márta festőművész, Horváth M. Judit fotográfus, Rostás László, az országos cigány referensi szolgálat főreferense, Jóni Tibor honvéd ezredes, Rostás Árpád műbútorasztalos és restaurátor, Ignácz József, Besence polgármestere, Jónás Judit színművész, Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, Oláh Kálmán dzsesszzongorista és zeneszerző, Pisont István válogatott labdarúgó, Daróczi Dávid újságíró és médiaszakértő, valamint Makula György rendőr őrnagy.
„Tizenöt remény beteljesedett. Tizenöt cigány származású értelmiségi – művész, tudós, szakember, közéleti ember – vall az életéről, arról, neki hogyan sikerült. És mi sikerült. Reprezentatív személyiségek nem reprezentatív mintája. Nem vonható le belőle semmiféle statisztikai következtetés. De azért a nehézségekből talán mégis…
Ezek az utak követhetők – azért írtuk le őket –, de az nem igaz, hogy mindenki számára járhatók is. Bár így lenne!Akkor receptkönyvnek ajánlanánk. De mint látni fogják, nagyon sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a felnövő cigánygyerekek ezekhez az iránytűkhöz igazodva megtalálhassák a maguk belső sarkcsillagát. S látni fogják azt is, hogy túl lehet jutni leküzdhetetlennek látszó akadályokon is. Erős akarattal, szorgalommal és tehetséggel” – ad iránymutatást a szerző.
 

Ár: 3000 Ft

   
Benedek Bernadett: Nekem elég a csoda

„A könyv megírásának idején jutott az eszembe az a hasonlat, hogy mindenben és mindenkiben lakozik egy speciális mag, a tudat lényegiségének magja, mely oly tökéletes, hogy már a talajba kerülés előtt benne van termésének minden egyes lehetősége. Ez a mag és a belül lévő érték és tudás kifogyhatatlan, minden földbe vetés után újabb és újabb megélésekkel gyarapszik, amiket későbbi növénnyé válása során kamatoztat.
A folyamat nem csak abban észlelhető, hogy amint a magot újból elvetjük, egyre más és más hozammal bír, és a benne lévő információk, amiket minden egyes születés alkalmával felhasznál és amelyeket ezen legbensőbb kéreg alatt féltve óv, elraktározódnak, de a létezés során színesebb és tágabb világokká alakulnak, amelyek magukkal hozzák a mind édesebb és ízletesebb termés lehetőségét” – vallja a szerző.


Ár: 2490 Ft

   
Az intelligens válasz (szerk.: Tasi István)

Spontán evolúció vagy tudatos tervezés révén jött létre az élővilág?
A természettudomány az elmúlt években feltárta az élő szervezetek felépítésének részleteit. A legapróbb élőlények, a sejtek belső világánek felfedezése során lélegzetelállító összetettség tárult a biológusok elé.
Úgy tűnik, a mikrovilág kutatási eredményei nem támasztják alá Charles Darwin százötven éves elképzelését, mely szerint az élőlények spontán fejlődés során alakultak volna ki. A biológiai szerveződés minden szintjén összehangoltan működő, egymást feltételező alrendszereket találunk.
Az élővilág intelligens tervezettségét hirdető, alternatív tudományos iskola szerint a biológia legújabb felfedezései beteljesítették Darwin öncáfoló jóslatát: „Ha be lehetne bizonyítani, hogy van olyan bonyolult szerv, amely nem képződhetett számos, egymásra következő, csekély módosulás révén, akkor az én elméletem teljesen megdőlne.”
A tudomány keresi az adatokból következő legvalószínűbb magyarázatot.


Ár: 2490 Ft

   
  77 túra a Szlovák Paradicsomban
(térképmelléklettel)

Évről évre egyre több honfitársunk keresi fel a hazánkhoz közeli Szlovák Paradicsomot, a Felvidék, ezen belül is a Szepesség egyik legszebb tájegységét. Az 1988-ban nemzeti parkká nyilvánított hegység a múlt század hetvenes éveitől kezdődően mindinkább önálló turistacélponttá vált. Elhelyezkedéséből adódóan napjainkban is sokan a tátrai kirándulás egyik alternatív célpontjaként ismerik, de egyre többen vagyunk, akik csak e lenyűgöző hegyvidék felfedezése céljából kelünk útra.
A kalauz fő célja a turistautak látnivalóinak bemutatása. A nemzeti park szurdokvölgyeit, vízeséseit, fennsíkjait bejáró turisták tartalmas kikapcsolódását próbálja meg elősegíteni naprakész ismeretekkel és a részletes túraleírásokkal. Az útvonalak számszerű adatait (távolság, szintidő) a legújabb mérések, valamint személyes tapasztalatok alapján állapítottuk meg, így még inkább tervezhetővé teszik a kitűzött túracélok teljesítését. A hegység általános ismertetésén túl a helyszíni tájékozódást segítő, napjaink elvárásainak megfelelő információk (szállás- és síelési lehetőségek, sífelvonók működése, címek, telefonszámok, szótárak) is a leendő kirándulók, turisták kényelmét szolgálják.

Ár: 3000 Ft
   
  Görögné Horváth Katalin: Az én Diósdom

„Édesanyám, Horváth Györgyné Albitz Katalin tősgyökeres diósdi családból származott. Életének nyolcvannyolc éve alatt híven szerette faluját, s ezt a szeretetet akarva-akaratlanul belém is átörökítette.
Valami belső kényszer hajtott, hogy az akkor már megjelenő helyi újságban egyszer-egyszer leírjak édesanyámról hallott vagy saját magam által átélt történeteket. Miután kedvező visszajelzéseket kaptam, állandó munkatársa lettem a lapnak. A régi Diósddal foglalkozó cikkeim hónapról-hónapra napvilágot láttak az újságban. E kötet szerkesztőjének biztatására határoztam el, hogy összegyűjtöm helytörténeti jellegű írásaimat, és azokat az eseményeket is feldolgozom, amelyek még nem jelentek meg nyomtatásban. Így született meg a kötet kézirata.
Könyvemben igyekeztem dátumok és számadatok feltüntetésével minél pontosabb képet nyújtani községünk életéről, múltjáról és jelenéről. A szubjektivitást azonban nem tudtam, s talán nem is akartam kikapcsolni” – írja a szerző.
   

 

Morvay Kendra: Sorsjelek

„Ennek a női retikülbe illő könyvnek a fő témakörét – a párkapcsolati sorselemzést – nem valamifajta szerelmi, csábító trükköket tartalmazó tankönyvnek szánom. Sokkal inkább próbálom a magam humoros módján górcső alá venni a férfi és nő kapcsolatát. Etalont sajnos nem tudok senki éjjeliszekrényére helyezni. Mégis remélhetőleg élvezni fogod, hogy velem tartasz egy kis párkapcsolat- és sorsjelboncolgató szellemi utazáson.
A könyv első része mindazok számára lesz érdekes, akiket foglalkoztatnak az alábbi kérdések: Miért a férfi a vadász? Mit vár a férfi a nőtől? Meg kell-e felelnünk kölcsönösen egymásnak? Meddig lehetünk toleránsak? Mikor érezzük, hogy megcsalatva, becsapva vagyunk? Mi a szingliség? Csábítás és hódítás? Miért „félnek” a férfiak a szép és okos nőktől? Miért jó nőnek lenni?
A könyv második része a sorsjelek témakörét járja körül. Ebben a részben olyan megtörtént esetekről írok, melyek bárkivel előfordulhatnak” – ajánlja könyvét a szerző.


Ár: 1690 Ft

   
 

Csizmadia Éva: Bodától Bolognáig

A szerző legújabb kötetében úti élményeit veszi számba. A gyerekkori nyaralás helyszíneitől, a jó levegőjű Bodától és Szegitől a Balatonon át megismerhetjük az írónő sokszor kalandos külföldi élményeit a Német Demokratikus Köztársaságban, Ausztriában, Olaszországban és az egykori Jugoszláviában.


Ár: 2490 Ft

   
 

Galamb Gábor: Sulawesi kincse

 

A barátnőjét, anyagi javait és állását elvesztett fiatalember az indiai Varanasziban próbál meditálás és jógagyakorlatok segítségével lelkileg talpra állni. Itt találkozik egy titokzatos délkelet-ázsiai férfival, aki mesébe illő ajánlatot tesz neki. Ekkor elkezdődik egy rendkívüli utazás. A főhős és indonéz kísérője lebilincselően izgalmas kalandok során átutaznak India keleti tartományain, hogy aztán egy teherszállító hajón átkeljenek az indonéziai Sulawesire. Ezen a szigeten különös dolgok és újabb megpróbáltatások várnak rájuk, majd meglepően és szinte álomba illően ér véget a történet.
Szórakoztató, sokszor kifejezetten izgalmas regényt tart kezében az olvasó. Mint egy krimiben, végig ott lapul a két megoldatlan kérdés: mi történt a barátnővel és mi várja a főhőst Sulawesin? Mielőtt ezekre választ kapunk, a szereplőkkel együtt végigjárjuk Délkelet-Ázsia varázslatos, egzotikus vidékeit. Közben szerelmi kalandokról is olvashatunk, sőt a regény központi epizódja egy tantrikus szexélmény.

 

Ár: 2300 Ft

   

Át az idő rácsain
Mai magyar drámák

 

A Színkeresők Társaságának legújabb antológiai gyűjteményét tartja kezében az olvasó. „Hiába minden ellenérv, hiába a banki csődök sora, az írás nem engedi elásni magát. Karcsúbb a kivitel, de szívósságunk jele, hogy ötödik évre, az elmúlt egy esztendő alatt négy premiert tudhat magáénak a Színkeresők Társasága! Ritkulhatnak a fák a járdák mentén, nyomaszthat bennünket sok csapás, drágulhat az élet, de a színésznek szöveg kell, a színháznak előadás, a nézőnek a lélek csendje, ahol – bár egyedül van, az ing vagy blúz alatt – elmélkedhet saját sorsa felett. Nagy utazásra hívjuk mai olvasóinkat. ”


Perlawi Andor
sorozatszerkesztő

 

Ár: 2500 Ft

   

Barlangtúrák
Föld alatt a Föld körül

 

Ha az országokat a barlangok száma és nagysága szerint rangsoroljuk, hazánk messze elmarad az élmezőnytől, ám kutatóink lelkesedése és elszántsága nem ismer határokat. Amíg különböző felszíni expedíciók eredményeitől hangos a sajtó, a föld alatti világ megszállottjai csendben, avatatlan szemek elől elzárva végzik szokványosnak nem mondható tevékenységüket. Több száz, olykor ezer méteres mélységekben hatalmas folyosókat, csarnokokat, aknarendszereket fedeznek és tárnak fel, települések számára hasznosítható vízkészletek után kutatnak vagy idegenforgalmi vonatkozású felméréseket végeznek. A nemzetközi színtéren való helytállás, a külföldi elzárt területeken végzett kimagasló kutatótevékenység a magyar barlangászok érdemeit öregbíti.
A Túrakalauz sorozat legújabb kötete beszámolókat, leírásokat közöl, rendhagyó túrakalauzként mutatja be a barlangkutatók külföldön átélt kalandjait, miközben tudományos alapossággal ismerteti a barlangok legfőbb jellemzőit. Segítségével ugyanakkor képet alkothatunk arról a nem mindennapi felkészültségről és a természet iránti alázatról, ami nélkülözhetetlen Földünk rejtett csodáinak megismeréséhez.

 

 

Ár: 3000 Ft
 

   

 

 
     
 
« vissza oldal teteje
 
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon/Fax: 359-6461, 359-1964
Szerkesztőség: Tel./Fax: 789-7149, 239-0146
E-mail: titkarsag@kornetas.hu
2009 © Kornétás Kiadó és Kereskedelmi Kft.
Minden Jog Fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu